Introductieworkshop / Deepdive

Internet of Things

Veel mensen kennen de term IoT: het feit dat alles om je heen verbonden is met het internet. De mogelijkheden zijn eindeloos, maar ben jij er al met je bedrijf mee bezig? Boek deze workshop als je aan de slag wil met IoT, om uit te waar je kan beginnen.

 

Inhoud van de workshop

In de IoT workshop beginnen we met een korte uitleg van de mogelijkheden. Daarna  introduceren we Marvin, een simpele mini-computer waar we sensoren op aansluiten en zo zelf ontdekken wat IoT te bieden heeft.

Met sensoren en dataverbindingen is het mogelijk om tal van bedrijfsprocessen, maar ook de klantbeleving te verbeteren. Dit is de focus voor het tweede deel van de workshop.

We gaan hierbij op zoek naar vraagstukken binnen jouw organisatie om hier vervolgens IoT-oplossingen voor te verzinnen. Met het ‘winnende’ idee gaan we aan de slag om te kijken wat dit betekent voor je bedrijfsvisie. Ook onderzoeken we wat de valkuilen zijn voor de uitvoering hiervan. Dit resulteert in heldere actiepunten en een plan van aanpak om morgen mee verder te gaan.

Locatie en tijd

De IoT workshop kan op elke locatie worden gegeven, maar het is het leukst om hem bij ons in het Innovation Dock te doen. We starten met een inspirerende rondleiding en nemen daarna de hele ochtend of middag om zowel de theorie als de praktijk in te duiken.

Voorbeeld programma

08:45 of 12:00 // Aankomst met koffie of lunch
09:00 of 13:00 // Rondleiding Innovation Dock
09:30 of 13:30 // Start Internet of Things workshop
10:00 of 14:00 // Aan de slag met Marvin
10:30 of 14:30 // Creatieve sessie IoT oplossingen
12:30 of 16:30 // Presentatie ideeën en actiepunten
13:00 of 17:00 // Lunch of borrel

Toppings on top of toppings

Maak je bezoek af met een rondleiding, lunch of watertaxirit