Teamuitjes

Robot Race

Robots zijn al lang niet meer zo futuristsch als enkele jaren geleden. Je bent of kent vast wel iemand met een robot in huis, bijvoorbeeld in de vorm van een stofzuiger. Voordat robots een prominentere plek in de samenleving gaan innemen is het de hoogste tijd om zelf de controle te pakken.

 

Inhoud van de workshop

Bij de Robot Workshop gaan we aan de slag met Mbot van Makeblock. Don’t worry, alles wordt voor de leek uitgelegd en aan het einde van de dag heb je samen met een klein team je eigen robot geprogrammeerd om te racen tegen de klok en je collega’s. Volgens het principe Sense – Think – Act leren we jou om een robot precies te laten doen wat jij wilt. Dit doe je door op een visuele manier te programmeren met behulp van zogenaamde blocks. De uitdaging is om onze zelfgebouwde racetrack te finishen, en dat natuurlijk in de snelste tijd van de dag. Boek deze workshop als je een introductie wilt in de Robotica en op een visuele manier wilt kennismaken met programmeren.

Locatie en tijd

De Robot Challenge kan op elke locatie worden gegeven maar het is het leukst om hem bij ons in het Innovation Dock te doen. We nemen jullie dan mee op een rondleiding langs verschillende innovatieve partijen die met robots werken, en hebben vervolgens twee uur lang de tijd om de strijd met elkaar aan te gaan.

Voorbeeld programma

09:00 of 13:30 // Aankomst met koffie of lunch
09:30 of 14:00 // Rondleiding Innovation Dock
10:00 of 14:30 // Start robot race workshop
10:30 of 15:00 // The Challenge
11:30 of 16:00 // Final race
12:00 of 16:30 // Lunch of borrel

Toppings on top of toppings

Maak je bezoek af met een rondleiding, lunch of watertaxirit