Technology push » Design thinking » Validatie » Co-creatie

Doorloop ons ontwikkeltraject

Elk bedrijf heeft het wel eens meegemaakt: nieuwe producten en diensten die totaal geen aansluiting vinden in de markt. Of nieuwe producten die helemaal niet vernieuwend zijn. Dit kan eenvoudig voorkomen worden door goed naar de behoeften van je gebruiker te kijken. Deze behoeften kan je vinden door met je gebruiker te praten of door zijn of haar gedrag te bestuderen.

Wat ook kan is samen met je klant creëren. Op deze manier kom je achter een heleboel details die je achter gesloten deuren nooit had kunnen verzinnen. Mooi meegenomen: je hebt gelijk een heleboel ambassadeurs voor jouw nieuwste ontwikkeling. In de ontwikkelsessies van RDM Next steek je samen met je klant, werknemer of andere eindgebruiker de handen uit te mouwen.

Het startpunt van elke sessie kan verschillend zijn, beginnend bij techniek, een uitdaging, bij de oplossing of bij de uitwerking.

 

Vanuit de techniek: Digital sessie

Technische ontwikkelingen zijn altijd een van de grote drijvende krachten achter nieuwe producten en diensten. In het Innovation Dock zien we op dit moment de grootste kansen in de thema’s die te maken hebben met digitalisering en automatisering. Neem bijvoorbeeld Machine Learning, IoT, Big Data, Blockchain, Robotica en Cyber Security. In onze workshops leggen we op een praktische en laagdrempelige manier uit hoe die ontwikkelingen werken, en wat ze voor jou kunnen betekenen. Voor elk thema’s bieden we een aparte workshop aan.

Wil je in één dag geüpdate worden? Boek de digital workshop, ervaar de nieuwste ontwikkelingen first hand en loop met verfrissende ideeën naar buiten.

 

Vanuit de behoefte: Design Thinking

Je komt ook heel goed op nieuwe ideeën door achter de frustraties en ambities van je klant te komen. Dit doe je in de Design Thinking sessie bij RDM Next. Met behulp van verschillende ontwerpmethodes kom je achter de latente behoeften van je gebruiker. Met de juiste kans- of probleemformulering verzin je nieuwe ideeën in een handomdraai. In de laatste stap van de RDM Next Design Thinking sessie kom je met behulp van verschillende keuzemethodes tot één beste idee. Ben jij klaar voor vernieuwing?

 

Vanuit implementatie: Validatie sessie

Wanneer je een nieuw product of nieuwe dienst in gedachten hebt, dan kan je de validatie sessie van RDM Next doen. In deze sessie kom je er met behulp van de lean start-up method achter of jouw idee ook echt een goed idee is. Dit doe je door alle aannames achter jouw idee gestructureerd te valideren of invalideren. Als je er achter komt dat je idee toch niet goed is, gaan we zorgen dat het goed wordt. Door kleine wijzigingen aan te brengen in doelgroep of oplossing zorgen we er voor dat voor elk idee een markt te vinden is. En dat allemaal nét buiten je comfort zone.

 

Vanuit de uitwerking: Co-creatie

Wanneer je een nieuw idee bedacht hebt, dan zijn er nog een heleboel keuzes in details die gemaakt moeten worden. Hierbij is het belangrijk om goed naar je gebruiker te luisteren. Neem ze mee naar RDM Next, en ga samen met ze ontwikkelen. Dan loop je gelijk met een prototype naar buiten. Resultaat bínnen een dag!

 

Waarom we het zo doen

Zoals je ziet zijn er meerdere wegen die naar Rome leiden. Ze hebben allemaal een ander startpunt, maar kruisen elkaar regelmatig. Het resultaat is wel altijd hetzelfde: vernieuwing die aansluit bij de behoefte van jouw gebruiker. Is jouw bedrijf nog niet voorbereid op de toekomst? Boek dan nu je workshop of creatieve sessie!

 

aanvullingen

Je kunt ook meerdere workshops boeken, een van onze ruimtes huren voor je eigen sessie of een strippenkaart aanschaffen.

Toppings on top of toppings

Maak je bezoek af met een rondleiding, lunch of watertaxirit